Вибракування транспортного засобу: все про послугу

clock
07.09.2023 16:20

Сервісні центри МВС мають послугу на випадки, коли ваша автівка - стара, коли згоріла, після ДТП, вийшла з ладу і не придатна для використання. Замовляйте вибракування транспортного засобу - це зняття з реєстрації пошкодженого чи втраченого через війну автомобіля в Сервісних центрах МВС.

Перелік документів, необхідних для отримання послуги, а також вимоги до них:

● заява встановленого зразка (заповнюється в ТСЦ);

● документ, що посвідчує особу;

● документ, що посвідчує особу уповноваженого представника (для фізичних осіб - нотаріально посвідчена довіреність);

● реєстраційний номер облікової картки платника податків;

● свідоцтво про реєстрацію ТЗ (технічний паспорт) (за наявності);

● номерні знаки (за наявності);

Для фізичної особи: у разі відсутності номерних знаків чи свідоцтва про реєстрацію ТЗ - пояснення.

Для юридичної особи: у разі відсутності номерних знаків чи свідоцтва про реєстрацію ТЗ акт службового розслідування, довіреність, оформлена у встановленому порядку, копія рішення власника, засвідчена у встановленому порядку (для організацій з державною формою власності - згода або дозвіл відповідних суб’єктів управління майном), наказ на призначення відповідальної особи, акт на вибракування.

При викраденні номерних знаків або свідоцтва про реєстрацію ТЗ – постанова (довідка) органу внутрішніх справ про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом викрадення номерних знаків (знака), свідоцтва про реєстрацію ТЗ (технічного паспорта), або постанова (довідка) про порушення кримінальної справи.

Послідовність дій одержувача послуги:

Суб’єкт звернення особисто або через уповноважену ним особу (представника) подає до суб’єкта надання адміністративної послуги або до центру надання адміністративних послуг повний пакет документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, у паперовому вигляді.

Послуга - безоплатна. Однак, є підстави для відмови у її наданні.

Перелік підстав для відмови: 

● подання до суб’єкта надання адміністративної послуги неповного пакета документів;

● в результаті перевірки за Єдиним державним реєстром транспортних засобів та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби встановлено, що транспортний засіб перебуває в розшуку або під арештом. Після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації буде неможливе.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали