Вбивство Ірини Фаріон сталося в момент, коли вона чекала таксі

clock
26.07.2024 14:39

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час брифінгу у Львові повідомив, що вбивство мовознавиці відбулося, коли та з валізою чекала на машину служби таксі біля свого будинку. Камери спостереження не охоплювали місце злочину, але за попередніми даними слідства, вбивця наблизився до жертви на відстань 1,5 метри.

Під час брифінгу Глава МВС та очільник Нацполіції Іван Вигівський продемонстрували відео із записами з камер відеоспостереження. На них видно, як підозрюваний у панамі та велоокулярах наближається до місця злочину, кілька секунд  готується до нього і вдягає рукавиці.

«Одягаючи ці перчатки, він зайшов в арку, заслав патрон і підійшов до пані Фаріон», - зауважив Ігор Клименко.

За попередніми даними, постріл був скоєний з відстані близько 1.5 метри. Після цього стрілець швидко втік - камера спостереження захопила момент, на якому чоловік біжить вулицею.

«За два дні після цього підозрюваний виїхав зі Львова залізницею. Це 21 липня, якраз у день прощання із пані Іриною Фаріон. Вже зранку він прибув до Дніпра», - повідомив Міністр внутрішніх справ України.

Колишня народна депутатка України Ірина Фаріон була вбита у Львові в подвір’ї свого будинку 19 липня. 25 липня Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що підозрюваного у скоєнні цього злочину було затримано в Дніпрі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали