Василь Тетеря: МВС та Оборонно-промислова коаліція Арізони домовились про співпрацю заради пришвидшення Перемоги

clock
01.10.2023 14:00

У Міністерстві внутрішніх справ України пройшла зустріч між керівництвом МВС та представниками Оборонно-промислової коаліції Арізони. Делегацію очолювала президент та головний виконавчий директор Коаліції та Глобального оборонно-промислового альянсу Лінді Сміт.

Вона запевнила нас у своїй готовності до співпраці задля відновлення України після війни. Також представники делегації висловили свою готовність до співпраці заради найшвидшого наближення нашої Перемоги.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря розповів партнерам про те, що органи системи МВС, зокрема, Національна гвардія, Державна прикордонна служба та Національна поліція задіяні у широкомасштабній війні проти окупантів на лінії фронту.

"Ми чудово розуміємо, що пришвидшення нашої Перемоги залежить не лише від зусиль наших бійців, але й від міжнародних зусиль та міжнародної допомоги, яку нам можуть надавати наші партнери", — сказав Василь Тетеря.

Загалом зустріч була різносторонньою та перспективною. Адже до складу Оборонно-промислової коаліції Арізони, яка була створена за ініціативою покійного сенатора Джона Маккейна, входять близько 1200 різних оборонних компаній.

Свою продукцію представили виробники генераторів, сонячних панелей та різних джерел живлення, які б стали у нагоді бригадам "Гвардії наступу".

Також були виробники зброї, вони розповіли про свої мікро-гармати, про інше устаткування і озброєння, яке вони виготовляють. Важливо, що вони зацікавлені не лише в передачі готової продукції, а й у відкритті ліній виробництва в Україні.

Виробники гелікоптерів представили кілька моделей, які вони могли б нам запропонувати. Крім того, вони наголосили, що завдяки чудово побудованій логістичній інфраструктурі своєї компанії можуть якомога швидше постачати нам не лише свою продукцію, але і необхідні запчастини.

За підсумками зустрічі досягнуто не лише домовленості про поглиблення співпраці з структурою МВС. Досягнуто домовленість, що ми будемо передавати наші потреби, маємо чітко обрати ті позиції, які зацікавлять нас та повідомити партнерів про наміри для того, щоб вони могли залучати не лише ресурси власні або ресурси уряду США, але й ресурси приватного сектору та, можливо, компаній з інших держав.

Представники МВС подякували американським партнерам за розуміння та підтримку і наголосили, що саме наше співробітництво буде пришвидшувати нашу Перемогу.

Нагадаємо, що 21 вересня у Вашингтоні у присутності президента України Володимира Зеленського підписано меморандуми про співпрацю та розвиток спільних проектів між Міністерством зі стратегічних галузей промисловості України, Глобальним оборонно-промисловим альянсом, Оборонно-промисловою коаліцією Арізони та Аерокосмічною та оборонною асоціацією Юти.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали