Контраст
Шрифт

В Україні з початку повномасштабного вторгнення рф уражено понад 700 об’єктів критичної інфраструктури, - Євгеній Єнін

clock
28.12.2022 10:05

Всього станом на зараз зруйновано понад 35 тисяч об’єктів внаслідок атак росіян. Про це в ефірі телемарафону UAразом заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«По Україні зруйновано понад 35 тисяч об’єктів внаслідок російських атак. Із майже 30 тисяч зафіксованих обстрілів з моменту вторгнення уражено 702 об’єкти критичної інфраструктури. Мова йде про газогони, електропідстанції, мости», - сказав Євгеній Єнін.

Він зазначив, що лише за добу до поліцейських надійшла інформація про обстріли 27 населених пунктів.

«Найбільше обстрілів зафіксовано в Донецькій та Луганській областях. Від початку війни там зафіксовано більше 5 тисяч обстрілів. Найбільше потерпає Харківщина, там зафіксовано більше 11700 обстрілів», - сказав Євгеній Єнін.

Перший заступник очільника МВС також зауважив, що на Харківщині тривають деокупаційні заходи, зокрема по встановленню колаборантів.

«На Харківщині слідчими Нацполіції вже задокументовано понад 4,5 тисячі воєнних злочинів, всього з початку вторгнення ця цифра сягнула понад 52 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинених на території України злочинів військовослужбовцями зс рф та їх поплічниками. Всього в Україні за фактами співпраці з державою-агресором розпочато понад 2200 кримінальних проваджень», - заявив Євгеній Єнін.

Окремо Євгеній Єнін розповів про роботу кіберполіції. За його словами, силами кіберполіції відпрацьовано майже 40 тисяч досьє на військовослужбовців армії рф.

«Працює більше 10 проєктів по збору інформації про військових рф та рб. Так само кіберполіція бере активну участь у боротьбі на інформаційному фронті, окремий напрямок це блокування ворожої дезінформації. Заблоковано вже понад 8 тисяч ресурсів рф з різних сфер. Одним з ключових завдань ворога є внесення хаосу, поширення антиурядових та антивійськових настроїв, спроба дискредитації керівництва ЗСУ та держави і у такий спосіб схилити Україну до принизливих перемовин», - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ.



Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали
Діяльність