В Україні презентували дослідження Інституту глобальних змін Тоні Блера щодо проблеми замінованих територій

clock
12.09.2024 08:30

На заході також була представлена презентація «Роль і виклики органів системи МВС України у розмінуванні в контексті реалізації Національної стратегії протимінної діяльності до 2033 року». Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Філантроп Говард Баффет з мікрофоном - за столиком, навколо якого сидять модератор заходу та Перша віце-прем'єр міністерка України Юлія Свириденко.

Презентацію із дослідженням «Розмінування України: стійкість, відновлення та глобальна продовольча безпека» організував Інститут глобальних змін Тоні Блера (Tony Blair Institute) та Фундація Говарда Баффета (Howard G. Buffett Foundation). На заході були присутні Перша віце-премʼєр міністерка України Юлія Свириденко, філантроп Говард Баффет, міжнародні партнери, урядовці, дипломати, приватні підприємці та громадські діячі.

Авдиторія заходу, серед якої Юлія Свириденко та Говард Баффет, уважно слухає доповідача.

Богдан Драп’ятий опублікував важливі факти з дослідження Інституту глобальних змін Тоні Блера:

  • через міни та інші вибухонебезпечні предмети, залишені на українських територіях росіянами, щорічні збитки становлять $11,2 мільярда, що еквівалентно 5,6% ВВП України за 2021 рік.

  • Чернігівська, Сумська, Миколаївська та Харківська області втратили близько 20% регіонального ВВП у період повномасштабної війни росії проти України.

  • Близько 1 мільярда людей у світі відчувають нестачу продовольства внаслідок агресивної війни росії проти України.

  • Щонайменше 400 мільйонів людей безпосередньо залежать від українського зерна.

  • Світові ціни на продовольство зросли щонайменше на 20% через зменшення об'ємів зернових, які постачає Україна.

  • За оцінкою Світового банку, для розмінування всієї території України знадобиться майже $35 мільярдів.

Заступник Міністра МВС Богдан Драп'ятий уважно слухає доповідь

«Національна легенда України Говард Баффет, який уже інвестував понад $100 мільйонів у розмінування територій України, виступив із чіткими та послідовними посилами. Він закликав зберегти всенародну єдність у боротьбі за свободу та незалежність, зазначивши, що не знає жодної країни, яка б так героїчно та стійко могла протистояти імперії зла росії», - зазначив у своєму дописі заступник Міністра.

Він також наголосив, що від Фонду Говарда Баффета ДСНС України отримала та успішно експлуатує 8 машин механізованого розмінування (DOK-ING MV-4 та MV-10). Також були передані автомобілі для перевезення особового складу та спорядження для розмінування, квадрокоптери, металодетектори, переносні майстерні, засоби індивідуального бронезахисту, медичні набори та інше обладнання для виконання робіт з розмінування.

«Зі свого боку представили презентацію на тему «Роль і виклики органів системи МВС України у розмінуванні в контексті реалізації Національної стратегії протимінної діяльності до 2033 року», - повідомив Богдан Драп’ятий.

Авдиторія заходу уважно слухають доповідача заходу.

У презентації МВС зазначено:

  • за 930 днів повномасштабної війни росії проти України органи системи МВС досягли позитивних змін у методиці, динаміці та безпеці розмінування.

  • ДСНС, Національна поліція України та Національна гвардія України розмінували більше 2 000 км², а за допомогою супутникових знімків обстежено площу у 36 тис. км².

  • Операційний план із реалізації Національної стратегії протимінної діяльності до 2033 року включає щонайменше 8 завдань, які належать до компетенції системи органів МВС.

  • Станом на вересень 2024 року нараховується 62 машини механізованого розмінування (48 – ДСНС та 14 – Національна поліція).

  • ДСНС та Національна поліція вже налагодили співпрацю з національними підприємствами, які здатні обслуговувати та виготовляти деталі до машин механізованого розмінування.

  • У складі Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочав роботу Офіс протимінної діяльності, який координуватиме планування, моніторинг, організацію та виконання завдань з розмінування.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали