Контраст
Шрифт

В МВС обговорили координацію кроків співробітництва зі США в контексті актуальних викликів та появи нових загроз у сфері національної безпеки та оборони України

clock
02.11.2022 14:01

В МВС України відбулася зустріч Міністра Дениса Монастирського з помічницею Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід та її заступницею Робін Данніган, які перебувають з візитом у Києві. У зустрічі взяла участь також Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.  

Сторони обговорили поточну ситуацію в нашій державі, а також координацію подальших кроків співробітництва і допомоги в контексті актуальних викликів та появи нових загроз у сфері національної безпеки та оборони України через ескалацію агресивних дій ворога, зокрема, масованих повітряних атак, на об’єкти цивільної критичної інфраструктури держави.

Денис Монастирський детально окреслив гостям роль та функції підрозділів системи МВС, які складають невід’ємну частину національних сил оборони, беручи участь як безпосередньо у бойових діях, так і забезпечуючи захист численних об’єктів критичної інфраструктури, включаючи атомні станції та інші складові паливно-енергетичного комплексу країни, розміновуючи звільнені від ворога території від вибухонебезпечних предметів та відновлюючи життєдіяльність населення в деокупованих містах і селах.      

Американській стороні було окреслено масштаби забруднення ВНП наших територій та акцентовано увагу на нагальній потребі посилювати спроможності підрозділів, які ведуть роботу з розмінування, передовсім сучасним технічним спецобладнанням.

Денис Монастирський подякував Державному департаменту США за виділені $47,6 млн, що є частиною оголошеної США у серпні допомоги Україні у розмінуванні, а також уже надане відповідним підрозділам ДСНС України сучасне спеціальне спорядження РХБЯ-захисту.

Окремо йшлося про відновлення об’єктів інфраструктури МВС,  модернізацію медзакладів відомства, медичну та психологічну реабілітацію поранених.

Американська сторона запевнила у непохитній підтримці Сполученими Штатами Америки суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресивної війни.

Схожі матеріали
Діяльність