Уряд погодив проєкт Указу Президента України про вилучення ділянки кордону з Білоруссю із зони відчуження

clock
03.09.2024 18:00

Реалізація акту дозволить Державній прикордонній службі України забезпечити належну охорону та оборону українсько-білоруського кордону та дотримання його режиму. 

Відповідно до частини третьої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» земельні ділянки в межах прикордонної смуги надаються в постійне користування підрозділам ДПСУ для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. 

Наразі 50-метрова смуга вздовж українсько-білоруського державного кордону України проходить в межах зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення та  перебуває у власності Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. 

Проєкт акту розроблено з метою вилучення з території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника земельних ділянок уздовж державного кордону України задля того, щоби  Держприкордонслужба у повній мірі могла забезпечити національну безпеку і оборону та дотримання режиму державного кордону України вздовж лінії розмежування із Республікою Білорусь. 

Проект акту був узгоджений із всіма зацікавленими сторонам, і, зокрема, із Державним агентством України з управління зоною відчуження, до сфери управління якого належить заповідник.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали