Уряд Чехії надав медичне обладнання в госпіталь МВС України

clock
14.06.2024 16:10

У головному госпіталі Міністерства внутрішніх справ України відкрили другий сучасний гінекологічний кабінет. Оснащити його вдалося завдяки допомозі від уряду Чеської Республіки.

Державний секретар МВС України Інна Ящук разом із чеськими гостями оглянули новий кабінет, заявивши, що він розпочне одразу ж функціонувати.

«Ще півроку тому жінки, які повернулись з російського полону чи потрапляли на лікування внаслідок травм одержаних на передовій, отримували просто консультацію. Тепер, коли є високоякісний гінекологічний кабінет – ми можемо допомогти їм тут. Наразі в системі Міністерства внутрішніх справ України до 30% жінок», – зазначила Інна Ящук.

Також Державний секретар МВС України Інна Ящук наголосила, що на огляди та лікування госпіталь зможе приймати жінок з усієї України.

Нагадаємо, що місяць тому в головному медичному центрі Міністерства внутрішніх справ був відкритий перший гінекологічний кабінет за підтримки уряду Чеської Республіки. В оновленому і сучасно оснащеному кабінеті за цей час лікарі прийняли близько сотні пацієнток. До того такого обладнання в медзакладі не було.

«Для уряду та громадян Чехії честь допомогти Україні та надавати підтримку», – додав урядовий уповноважений з відбудови України Томаш Копечний.

Інна Ящук подякувала чеській делегації від Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка за надану допомогу, небайдужість та рішучі дії. Своєю чергою іноземні гості виразили свою повагу сміливості наших медпрацівників та обговорили подальшу співпрацю з МВС України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали