Контраст
Шрифт

Укриттями забезпечено близько 41% закладів освіти, найкраща ситуація у Львівській області, — Денис Монастирський

clock
16.08.2022 19:25

Сьогодні про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час наради з міністром освіти Сергієм Шкарлетом, представниками обласних ВЦА та громадських організацій. Захід відбувся у Національному авіаційному університеті, де міністри також оглянули стан сховищ.

Упродовж півтора місяця співробітники системи МВС разом з освітянами беруть участь в обстеженні об'єктів закладів освіти. Також вони допомагають місцевій владі та керівникам цих закладів у створенні безпечних умов для організації навчання. За цей період перевірено понад 80% освітніх закладів, це понад 21 тисяча об’єктів.

Під час наради Денис Монастирський наголосив, що через війну розуміння готовності до освітнього процесу кардинально змінилося і в першу чергу потрібно дбати про безпеку дітей.

«Головну роль в цьому процесі відіграють органи місцевої влади, адже саме вони відповідальні за підготовку. Ми своєю чергою закріпили за кожним навчальним закладом в регіонах рятувальника – це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року. На сьогодні за нашими даними укриттями забезпечено близько 41% закладів освіти усіх рівнів», - зазначив Міністр.

Розповідаючи про підготовку регіонів до початку навчального року, очільник МВС повідомив, що на сьогодні найгірше забезпечені укриттями заклади освіти Миколаївщини. Там захисні споруди обладнані лише в 16 % закладів освіти. Найкраща ситуація у Львівській, там до початку офлайн навчання готові 83% закладів.

Своєю чергою, міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив, що усі школи України повинні стати територією безпеки для здобувачів і працівників.

«Фактор безпеки – це основний аргумент для початку традиційного навчання. Освітній процес в очному режимі може відбуватися виключно за умови наявності захисних споруд у закладах освіти. Окрім того, рішення про формат навчання приймає голова ОВА, і обов'язково з урахуванням думки батьків. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік, або перевести дитину на екстернатну чи сімейну форму навчання. Жодна дитина не буде поза освітнім процесом», – зазначив міністр.

Він підкреслив, що форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації у населеному пункті.

«Для батьків питання безпеки дітей є дуже важливим. І ми бачимо, що у місцях, де адміністрація закладу освіти працює з батьками щодо підготовки - там є результат. Проте така ситуація не всюди і ми вдячні, що МВС допомагає таким закладам прискорити їх підготовку до початку навчального року», — зазначила представниця громадської організації "Батьки SOS" Альона Парфьонова.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність