Контраст
Шрифт

У Житомирі правоохоронці припинили діяльність масштабного виробництва контрафактних підакцизних товарів

clock
13.03.2023 20:11

За оперативними відомостями, обороти тіньового бізнесу з виробництва електронних цигарок, кальянного тютюну та рідин для вейпів у середньому щомісячно сягали 5 мільйонів гривень, а «функціонував» він щонайменше близько року. 

Встановлено, що власники «бізнесу» організували закупку сировини, інгредієнтів та пакувальних матеріалів для подальшого виробництва підакцизних товарів, однак відповідних ліцензій для провадження такого виду діяльності не мали. Увесь процес відбувався в орендованих у середмісті Житомира приміщеннях, адаптованих під цехи та склади з порушенням технологічних та санітарних норм. У подальшому продукція реалізовувалась через онлайн-майданчики у мережі Інтернет.

Слідчі Головного управління Нацполіції в області спільно зі співробітниками регіонального УСБУ та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели близько десятка обшуків у місцях розташування нелегальних цехів, складів та проживання причетних до незаконної діяльності осіб.

Під час слідчих дій поліцейські вилучили обладнання, компоненти та готову продукцію загальною вартістю близько 30 мільйонів гривень, комп’ютерну техніку, банківські документи, чорнову бухгалтерію, печатки, мобільні термінали, готівку майже 2,5 мільйони  гривень, понад 57 тисяч доларів США та 4,6 тисячі євро.

Наразі досудове розслідування триває за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановлюють усі обставини протиправної діяльності та причетних до неї осіб.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали
Діяльність