У Херсоні поліція затримала підозрюваного, який у середмісті підірвав гранату

clock
01.08.2024 11:40

Подія сталася ввечері  31 липня в Центральному районі міста. У результаті вибуху одна людина загинула та п’ятеро  отримали поранення різного ступеню тяжкості.  

«Близько 19:20 на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що у мікрорайоні «Північний» на майданчику біля одного з магазинів стався вибух. В результаті чого були поранені громадяни та один чоловік загинув. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група Херсонського районного управління поліції, працівники карного розшуку та патрульна поліція», - повідомив начальник Херсонського районного управління поліції Херсонщини Олександр Рогожин.

На місці поліцейські встановили, що на майданчик, де відпочивали п’ятеро громадян, зайшов невідомий чоловік. Під час спілкування відпочиваючих із незнайомцем між ними виникло непорозуміння.  Підозрюваний пішов та через кілька хвилин повернувся й кинув гранату. 

В результаті вибуху загинув 69-річний пенсіонер, п’ятеро чоловіків отримали поранення різного ступеню тяжкості. Зловмисник з місця події втік у невідомому напрямку.

Оперативники карного розшуку швидко встановили особу зловмисника. Його затримали за місцем проживання. Ним виявився 48-річний місцевий мешканець. 

Наразі тривають необхідні слідчі дії. Попередня кваліфікація злочину - ч. 3 ст. 15, п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство», ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали