"У нас є єдиний шанс стати вільними", - боєць із позивним "Тара" в спецпроєкті МВС "Герої"

clock
11.03.2024 20:00

У першому випуску спецпроєкту МВС "Герої" розповідаємо про бійця бригади "Рубіж" Гвардії Наступу. 32-річний Тарас Багус із позивним "Тара"  - головний сержант взводу розвідки батальйону "Сила Свободи" бригади "Рубіж".

До повномасштабного вторгнення росіян "Тара" жив в Індонезії, був філософом та успішним бізнесменом.

"Коли я почув, що війна, я був на Балі і не міг повірити. Але, коли подзвонив до мами, вона каже - почалось. Тоді я за дуже великі кошти, 5 пересадок, 48 годин я летів, добрався до України.  У той же день пішов до воєнкомату та при першій можливості виїхав в зону бойових дій", - згадує Тарас. 

Із перших днів війни чоловік став до лав Національної гвардії. Пройшов бої за Лисичанськ, Бахмут та Сєвєродонецьк.

"В першу чергу я навчився виживати. Тому що моїх людей, з ким я починав воювати є, але їх не багато. Я бачив людей, які були спеціалістами, я брав з них приклад. Я бачив, як вони ризикували і заради чого це робили. Тому мені доводилось опановувати власний страх і зараз мені самому доводиться бути супергероєм", - каже "Тара". 

Під час одного із боїв нацгвардієць отримав контузію та поранення. Зараз проходить реабілітацію в шпиталі МВС. Після одужання попри все планує повернутися в стрій, аби далі бити ворога.

"У нас є єдиний шанс стати вільними людьми. Я не хочу, щоб в мій дім та ваш дім знову прийшла ця нечисть. Допомогайте нам", - каже "Тара".

Перший випуск спецпроєкту "Герої" про військовослужбовця із позивним "Тара" - дивіться далі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали