У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочинністю

clock
19.10.2024 11:00

Представники МВС, РНБО, Офісу Генерального прокурора, СБУ, ДБР, БЕБ, Держмитслужби, Держфінмоніторингу, НБУ, НАЗК та ДКВС домовились про розробку єдиного комплексного плану заходів на 2025 рік, який буде реалізований в рамках Стратегії боротьби з організованою злочинністю. Нарада пройшла під головуванням заступника Міністра МВС України Олексія Сергєєва. 

«Дякуємо усім представникам за участь у міжвідомчій нараді. Реалізація Стратегії боротьби з організованою злочинністю - надзвичайно важливе завдання для всіх органів правопорядку. Реалізація діючої Стратегії боротьби з організованою злочинністю триває у три етапи до 2025 року: 
- перший – оцінка загроз тяжких злочинів та організованої злочинності (SOCTA Україна); 
- другий – визначення обмеженої кількості стратегічних цілей згідно з висновками проведеної оцінки загроз тяжких злочинів та організованої злочинності (SOCTA Україна) і розроблення комплексного плану заходів; 
- третій – виконання комплексного плану заходів», - наголосив заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв. 

Питання боротьби з організованою злочинністю буде обговорюватися наступного тижня під час переговорів про вступ України  до Європейського Союзу у рамках переговорного розділу 24  «Юстиція, свобода та безпека». 

Своєю чергою директор Департаменту взаємодії з Національною поліцією України МВС Микола Грінцов повідомив, що цього року в рамках стратегії міжвідомча аналітична група провела оцінювання загроз тяжких злочинів організованої злочинності відповідно до постанови Уряду та передала звіт до Кабінету Міністрів України та РНБО.

Він також зазначив, що в серпні цього року в рамках стратегічних завдань МВС розробило та передало на розгляд Верховній Раді України законопроєкт про створення Міжвідомчої координаційної комісії у сфері боротьби з організованою злочинністю (Національного координатора).

Під час обговорення представниця Апарату РНБО Оксана Маркєєва зауважила, що з метою подальшої протидії організованій злочинності, важливо проаналізувати ризики, які будуть  мати надзвичайну актуальність у поствоєнний період.  До цього аналізу, на думку представниці РНБО, необхідно залучити галузевих експертів як всередині країни, так і міжнародних партнерів, які спеціалізуються на питаннях постконфліктних країн. 

Усі учасники міжвідомчої наради одноголосно погодилися у необхідності розробки єдиного комплексного плану заходів на 2025 рік в рамках діючої Стратегії боротьби з організованою злочинністю та виявили готовність надати пропозиції від кожного відомства найближчим часом.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали