Контраст
Шрифт

У Кіровоградській області рятувальники провели урок у Класі безпеки

clock
14.03.2023 18:04

На сьогодні Класи безпеки стали невід’ємною складовою освітньої системи на усіх її етапах. Майже кожен навчальний заклад наразі працює над створенням власного кабінету безпеки, а також активно використовує інші можливості щодо підготовки учнів з основ безпеки поза межами освітніх установ.

Щодня у Класі безпеки Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області проходить два-три заняття. Кожне з них відбувається з урахуванням вікових особливостей та пізнавальних інтересів аудиторії слухачів. Проте обов’язковими для усіх відвідувачів є розгляд питань пожежної безпеки, навчання правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами та засвоєння алгоритму дій за сигналом повітряної тривоги.

Урок безпеки для учнів середніх та старших класів  в обов’язковому порядку передбачає знайомство юних відвідувачів з діяльністю протипожежного руху. Інспекторський склад Головного управління активно долучається до проведення занять з цією категорією слухачів та розповідає про основні завдання команди Дружин юних рятувальників-пожежних, знайомить учасників з найважливішими напрямками діяльності юних рятувальників, їх повноваженнями, а також перспективами для особистого розвитку і подальшого професійного самовизначення. Тут усі бажаючі можуть отримати допомогу фахівця в поданні анкет, щоб стати частиною великої дружної сім’ї юних рятувальників Кіровоградщини.

Наприкінці заняття команда Дружин юних рятувальників-пожежних поповнилася новими бійцями з числа учнів Муніципального колегіуму м. Кропивницького, які успішно подали анкети під час уроку в Класі безпеки.

ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність