У Києві пройшов Конгрес ветеранських і бізнес-об’єднань

clock
03.03.2024 10:50

Учасники обговорювали актуальні питання і проблеми реінтеграції ветеранів у суспільство, залученість представників українського бізнесу у справі допомоги ветеранам, а також розвиток держави у нових реаліях та у повоєнний час.

«Сьогодні ми плануємо обʼєднати зусилля ветеранської бізнес-спільноти, яка стає дуже впливовою, і бізнесу, на якому, зокрема, тримається справа перемоги, – пояснив один з організаторів заходу у минулому успішний бізнесмен, а нині військовослужбовець Національної гвардії України Сергій Позняк. – На нашу думку, у співпраці бізнесу та ветеранів є необхідні ресурси, можливості, знання і досвід, щоб підтримати військових, а також досягти високих результатів у післявоєнній відбудові України».

Серед запрошених був і Герой України, військовослужбовець Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України Дмитро Фінашин. На його думку однією з ключових тем, які першочергово мають розглядатися і вже вирішуватися у суспільстві є тема інклюзивності. «Якщо людина має ампутацію однієї кінцівки, то вона швидше зможе дати собі раду у побуті ніж та, у якої немає двох ніг. Аби працевлаштований ветеран дістався роботи треба буде заздалегідь створити таку можливість. Щоб він зміг не лише виїхати з власного під’їзду, але й заїхати на тротуар чи у транспорт. Зрозуміло, що це одне з багатьох важливих питань, які доведеться вирішити, але обладнання пандуса буде коштувати відносно недорого та суттєво допоможе», – звернувся до присутніх Дмитро Фінашин.

Результати обговорених питань і рішень у ході Конгресу, як спільний голос українського бізнесу та ветеранів, згодом будуть представлені політичній владі, громадянському суспільству і міжнародним партнерам.

Національна Гвардія України

Схожі матеріали