У Києві попрощались з рятувальником Русланом Кошовим, якого росіяни вбили 24 лютого 2022 року у Гостомелі

clock
08.09.2023 15:20

Руслан Кошовий - начальник пожежно-рятувальної частини 30, яка знаходилась на території ДП “Антонов” у Гостомелі. Руслан прибув у частину до своїх колег близько 7 години ранку в день повномасштабного вторгнення, проте уже в обід перестав відповідати рідним на дзвінки та смс. Паралельно в той час почали ширитись новини про захоплення росіянами летовища у Гостомелі. До кінця дня рятувальник так і не вийшов на зв’язок, а пізніше стало відомо, що рашисти розстріляли пожежне авто за кермом якого був Руслан Кошовий. Тоді чоловік намагався врятувати своїх колег та вивезти їх з території аеродрому.

Тіло Руслана Кошового окупанти тоді віддавати відмовились, однак після деокупації Київщини його не знайшли ні на території ДП “Антонов”, ні в межах України. Півтора роки родина шукала, зверталась до різних служб, волонтерів та громадських організацій, заради того, аби мати змогу попрощатися з Русланом та гідно поховати героя на Батьківщині. Однак результатів не було.

Під час останнього обміну загиблими у серпні 2023 року стало відомо, що серед них і начальник ПРЧ-30 Руслан Кошовий. 8 вересня рідні, колеги-надзвичайники та всі, хто знав сміливого і відважного рятувальника провели його в останній путь.

“Уся багатотисячна родина рятувальників ДСНС схиляє голови перед Русланом та його вчинком. Він намагався врятувати людей, загинувши сам. Усі його знали як висококваліфікованого керівника та добродушну людину. Наш святий обов’язок пам’ятати Руслана і допомагати його родині”, - наголосив тимчасово виконувач обов’язків голови ДСНС Володимир Демчук.

Також Володимир Демчук зауважив, що іменем Руслана Кошового названий моторний човен ДСНС, який продовжує справу чоловіка - допомагає рятувати життя людей.

Руслану Кошовому посмертно присвоєно звання полковник служби цивільного захисту та нагороджено орденом “За мужність” III ступеню. У нього залишилась донька, дружина, батьки та брат, який наразі теж служить у лавах надзвичайників ДСНС України. 

Нагадаємо, що раніше Міністерство внутрішніх справ України розповідало історію начальника ПРЧ-30 у проєкті “Розстріляні росією”. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали