У ГСЦ закликають українців не купувати посвідчення водія в Інтернеті

clock
15.02.2024 15:30

Все частіше на дорогах у водіїв патрульні поліцейські виявляють підроблені посвідчення водія. Подібні випадки стаються і в сервісних центрах МВС, коли водії намагаються обміняти чи відновити водійське. В результаті перевірки виявляється, що ці документи відсутні в реєстрах. Іноді люди самі зізнаються, що придбали посвідчення в Інтернеті.

Так, за даними Національної поліції, станом на 31 грудня 2023 року було виявлено 50 осіб, які можуть бути причетні до виготовлення підроблених документів.

Шахраї навіть почали використовувати фото співробітників та посадових осіб сервісних центрів МВС, аби видати свою діяльність за їхню.  

Нагадуємо, що за виготовлення та використання підроблених документів в Україні передбачена кримінальна відповідальність та покарання у вигляді штрафу, або обмеження чи позбавлення волі. 

Тому закликаємо усіх громадян, не користуватись послугами шахраїв та не купувати фальшиві документи. Не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook-сторінкам з фото та логотипами сервісних центрів МВС. Державний сервіс завжди має домен «gov.ua» або синю галочку – знак верифікації аккаунта, який підтверджує, що сторінка є офіційною.

Єдиний законний спосіб отримати посвідчення водія – скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС після самопідготовки чи навчання в автошколі. Після цього необхідно пройти практичну підготовку в акредитованому навчальному закладі та успішно скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію знаходьте на сайті.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали