У ДСНС відбулася офіційна зустріч з Послом ОБСЄ в Україні Марцелом Пешко

clock
20.09.2024 16:00

Державну службу України з надзвичайних ситуацій відвідала делегація ОБСЄ в Україні на чолі зі Спеціальним представником Головування – Координатором проєктів ОБСЄ в Україні Послом Паном Марцелом Пешко. Мета зустрічі – обговорення питань поточного та перспективного співробітництва.

Під час зустрічі керівництво ДСНС ознайомило представників делегації з тим спектром завдань захисту цивільного населення, що наразі виконується фахівцями ДСНС – це і ліквідація наслідків ракетних та авіаційних обстрілів, гасіння пожеж, рятувальні операції та розмінування територій від вибухонебезпечних предметів, допомога постраждалим і місцевим органам влади, а також відновлювальні роботи на деокупованих територіях України.

Також було обговорено питання подальших кроків у співпраці. Зокрема, йшлося про реалізації спільних проєктів у сферах реагування на надзвичайні ситуації хімічного характеру, розмінування, кіберстійкості та надання психологічної допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій. Визначалися подальші пріоритети діяльності і потреб на майбутнє. 

«Ми зацікавлені у подальшій підтримці у сфері РХБЯ захисту, що зміцнить наші спільні зусилля з покращення безпеки, підвищення готовності та ефективної координації у відповідь на можливі виклики», – наголосив Андрій Даник.

І додав, що ДСНС України з початку повномасштабного вторгнення здобула значний практичний досвід у реагуванні на надзвичайні ситуації різного масштабу, яким готова ділитися з міжнародними партнерами. 

ДСНС України

Схожі матеріали