Окупанти вдарили по Харківщині, Донеччині та Херсонщині – є загиблі цивільні

clock
06.10.2024 13:00

Харківщина

Минулої доби військові рф здійснили удари по населених пунктах Ізюмського та Куп'янського районів Харківської області. 

5 жовтня ворог з артилерії обстріляв село Курилівка. Пошкоджено приватне домоволодіння. В селі Нижче Солоне російський БпЛА «Ланцет» вдарив по автомобілю - цивільний чоловік отримав несумісні з життям поранення.

За декілька годин внаслідок удару двома КАБами дістав поранення мирний мешканець. Пошкоджено щонайменше вісім приватних домоволодінь, господарчі споруди, автомобіль, гараж.

У селі Кіндрашівка пошкоджено два нежитлових приміщення сільгосппідприємства. У селі Новоосинове пошкоджено будинок. 

Сьогодні вночі ворог знову обстріляв населений пункт, застосував касетні боєприпаси. Внаслідок злочинних дій військових рф пошкоджено 10 житлових будинків. 

Також вранці 6 жовтня військові росії баражуючим боєприпасом типу FPV-дрон вдарили поряд із автобусною зупинкою в місті Куп’янськ. Внаслідок обстрілу осколкові поранення отримали двоє чоловіків 68 та 40 років. Одного з постраждалих доставили до харківської лікарні. 

Донеччина

Внаслідок ворожих ударів по Донеччині дві людини загинули, ще вісім осіб зазнали поранень. Під вогнем перебували 15 населених пунктів: міста Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Мирноград, Селидове, Торецьк, селище Велика Новосілка, села Вознесенка, Новооленівка, Новоселидівка, Одрадне, Рівне, Розлив, Тихонівка, Трудове. Пошкоджено 58 цивільних об’єктів, з них 39 житлових будинків.

На Велику Новосілку росіяни скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК – вбили 86-річного чоловіка та поранили його 76-річну дружину, яка була доставлена в лікарню без свідомості. Пошкоджено три приватних будинки. У Торецьку внаслідок артобстрілу загинула цивільна особа, пошкоджено приватну оселю.

По Костянтинівці окупанти вдарили бомбою «ФАБ-250» з модулем УМПК та артилерією – травмовано п’ятьох мирних жителів. Руйнувань зазнали 26 приватних будинків, підприємство, гараж, три авто, шість ЛЕП і три газопроводи.

Двоє поранених цивільних осіб – у Селидовому, яке ворог обстріляв з артилерії. Краматорськ війська рф атакували чотирма ФАБами – пошкодили домогосподарство.

У Мирнограді ворожий дрон зруйнував господарську споруду. У Кураховому через артилерійські обстріли пошкоджено п'ять багатоквартирних будинків.

Херсонщина

На Херсонщині в результаті обстрілів рф дві людини загинули та тринадцять поранено, серед них – шестеро медиків. російські війська продовжують завдавати ударів по громадах Бериславського та Херсонського районів, намагаються знищити об’єкти інфраструктури, житловий фонд, автотранспорт, а також завдати якомога більшої шкоди мирним жителям. 

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Садове, Велетенське, Станіслав, Придніпровське, Надеждівка, Дніпровське, Берислав, Нововоронцовка, Милове та Зміївка.

В результаті обстрілів пошкоджено 12 об’єктів: багатоповерховий та два приватні будинки, маршрутний автобус, п’ять автомобілів, із них два спецтранспорти «швидкої допомоги», та дві господарські споруди.

У Станіславі в результаті артилерійського обстрілу постраждала 71-річна місцева жителька. Жінка отримала контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, медики надали їй допомогу на місці. Снарядами пошкоджено приватний будинок.

російські війська не припиняють щоденні обстріли з різних видів озброєння обласного центру. Вранці внаслідок ворожого артилерійського удару у Дніпровському районі пошкоджень зазнав приватний будинок. Вдень у тому ж районі міста росіяни скинули вибухівку з дрона на автомобіль. 

Постраждало четверо місцевих мешканців: двоє чоловіків віком 54 та 60 років, а також двоє жінок 68 та 78 років. У людей діагностували мінно-вибухові, черепно-мозкові травми та уламкові поранення різних частин тіла, всіх госпіталізували. Ввечері окупанти атакували безпілотником ще один цивільний автомобіль, на щастя, люди не постраждали.

По житлових кварталах Центрального району міста війська рф також били з артилерії, снарядами пошкоджено багатоквартирний будинок.

Протягом дня росіяни атакували з БпЛА і передмістя Херсона – Антонівку. Вдень окупанти скинули вибухівку з дрона на громадський транспорт. На момент прильоту в салоні перебували пасажири, на щастя, ніхто з них не постраждав. В автобусі вибуховою хвилею пошкоджені вікна.

Ввечері окупанти дроном-камікадзе атакували цивільний автомобіль. Поранення отримав 59-річний водій. Медики діагностували в нього вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, уламкові поранення передпліччя та ніг. Ворожим артилерійським обстрілом пошкоджено господарську споруду. Також в Антонівці внаслідок детонування ворожого вибухового предмету загинув 68-річний чоловік.

Ворожі війська здійснили комбінований обстріл Велетенського. Внаслідок артилерійського удару поранення несумісні з життям отримав 55-річний чоловік. Також постраждала 49-річна місцева жителька. Медики діагностували в неї вибухову травму та переломи кінцівок.

Ворог цинічно атакував із БпЛА два автомобілі швидкої допомоги, які прибули на виклик. В результаті ударів отримали поранення шестеро медиків: п’ять чоловіків віком від 57 до 63 років та 21-річна жінка. У всіх вибухові травми та контузії. Транспортні засоби зазнали пошкоджень. Постраждалих із місця атаки евакуювали бійці спецпідрозділу поліції, наразі загрози їхньому життю немає.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали