Штурм, ДРГ, наступ. Курсанти Академії НГУ пройшли комплексно-тактичні заняття

clock
11.09.2024 13:00

Протягом двох днів курсанти Національної академії НГУ відпрацьовували завдання щодо дій в урбанізованій місцевості, під час ворожої засідки, нападу диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) на автомобіль та дій у наступальному бою. Також гвардійці проводили огляд автомобіля, навчалися надавати домедичну допомогу за протоколом MARCH, вести радіопереговори, обладнувати та маскувати позиції для оборони та долати мінне поле.

«В процесі навчань військовослужбовців найбільше вражає та наснага, з якою вони виконують поставлені завдання. Хлопці та дівчата підтримують один одного, викладаються на повну аби виконати усі нормативи максимально ефективно. Адже кожен з них знає чому він/вона тут та має конкретну ціль», – зазначає керівник навчальних зборів полковник Сергій Іщенко.

За сценарієм, протягом комплексно-тактичних занять на місцевості діяла ДРГ з-поміж військовослужбовців Академії, завданням якої було відволікати та протистояти спокійному несенню служби особовому складу. Підрозділ ДРГ здійснював напад на квадроциклі та бронеавтомобілі, напад з фронту та флангів з використанням навчальних гранат, штурмові дії з використанням квадрокоптера, диверсію з провізією та боєкомплектом на території табору та інші завдання.

«Попри те, що кожного дня ми фізично втомлюємося та докладаємо багато зусиль, щоб засвоїти нові для нас військові предмети, я задоволений, що обрав для навчання Академію Національної гвардії. Польовий вихід – це перше наше серйозне випробування після вступних іспитів, де ми повинні викластись на повну та довести, що ми достойні бути майбутнім Нацгвардії», – зазначив першокурсник Олександр.

Національна гвардія України

 

Схожі матеріали