Столичні кінологи допомогають рятувальникам розміновувати Херсонщину (ВІДЕО)

clock
02.03.2024 19:00

Кінологи поліції зачищають деокуповану Херську область від ворожих боєприпасів. Окупанти залишили вибухонебезпечні предмети та розтяжки на багтьох локаціях. Кінологи за допомоги навчених собак ретельно перевіряють кожен метр землі та будівель.

Поліцейські столичної кінологічної служби разом із службовими собаками продовжують їздити у відрядження на звільнені території. Там разом із вибухотехніками проводять розмінування.

Зі свого першого бойового відрядження на Херсонщині нещодавно повернулися старший інспектор-кінолог Євгеній Сорокун та його службовий пес - німецька вівчарка на прізвисько Персей.

"Кожного дня із Персеєм ми знаходили боєприпаси та зброю у будинках, автомобілях, полях та навіть у побутовій техніці. Попереду ще багато роботи з розмінування, адже країна-терорист зробила усе можливе, щоб нашкодити нашим людям. До того ж, Херсонщина продовжує перебувати під щоденними ворожими обстрілами, що також ускладнює роботу" - розповідає старший інспектор-кінолог.

Повернувшись до Києва, Євгеній Сорокун постійно проводить тренування з пошуку вибухонебезпечних предметів для свого напарника. У зоні активних бойових дій службові собаки завжди перебувають у засобах індивідуального захисту та з індивідуальними аптечками. Усе задля того, аби у разі поранення поліцейські могли врятувати їм життя. 

Детальніше - в матеріалі.

Національна поліція України

Схожі матеріали