Справи про канібалізм у 1932-1933 роках: доведена голодом до збожевоління 33-річна жінка вбила та з'їла свою дитину (ФІЛЬМ)

clock
26.11.2023 20:00

Голодомор - найбільш жорстокий і садистський злочин кремля, скоєний по відношенню до українців.  Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило унікальні документи - кримінальні справи про людоїдство за 1933 рік. 

В архіві МВС зберігаються 1022 справи щодо канібалізму у 1932-1933 роках.

Серед оприлюднених документів - справа Сторчеус Анни Іванівни. Жінка 1900 року народження, мала чоловіка та чотирьох дітей. Однак протягом зими 1932 року чоловік та троє дітей померли через голод. Залишилася лише одна донька на ім'я Надія. Однак жінка божеволіє, вбиває та з'їдає свою Надію.

Особливість справ кваліфікованих за статею 174 УК УССР полягає в тому, що ззовні вони відповідали вимогам правосуддя. Формально було проведено розслідування, встановлено факт злочину, виявлено та покарано винних. Однак фактично режим засуджував своїх жертв за вбивство. 

Процес організації штучного голоду та фактично доведення людей до канібалізму в матеріалах справи не документується. Психіатричні експертизи тоді майже не проводились. Тодішні слідчі не фіксували психічний стан жінки, попри те, що її родина протягом року перебувала у стані голоду. А лишитися у здоровому глузді втративши в тих умовах чотирьох родичів майже неможливо. 

Детальніше - про оприлюднені матеріали та розслідування справ про людоїдство - дивіться у фільмі. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали