Шосткинські гвардійці пройшли базовий курс військової підготовки

clock
03.08.2024 15:30

У військовій частині 3022 пройшов курс базової військової підготовки. Рекрути, які ще нещодавно були цивільними, урочисто прийняли присягу та стали на захист Батьківщини.

У рамках інтенсивного курсу військової підготовки рекрути охопили ключові аспекти військової справи. Програма була розроблена таким чином, щоб за короткий термін сформувати у новобранців базові навички, необхідні для ефективного виконання бойових завдань.

«Декілька тижнів тому ми були цивільні, а сьогодні вже в повному екіпі та зі зброєю в руках. Ніколи не думав, що стану військовим, але війна вносить в життя свої корективи», — ділиться рекрут Сергій.

Під час навчання, новобранці опанували основи першої домедичної допомоги; опанували навички орієнтування на місцевості та роботи з картами; отримали базові знання з інженерної справи та переміщення бойовими порядками. Кульмінацією курсу стала вогнева підготовка.

«З самого початку навчань проводиться так зване «холощення», з розрядженою зброєю. — розповідає інструктор з вогневої підготовки Олег, — Це вправи для того, щоб звикнути до зброї, робити правильну вкладку, прицілювання в різних позиціях, та довести ці навички до автоматизму, виявити будову автомату, а вже після цього виходити на вогневий рубіж та вправлятись з влучності стрільби»

Завершився курс урочистою церемонією прийняття військової присяги. Присягаючи на вірність Українському народові, новобранці взяли на себе священний обов’язок захищати територіальну цілісність та незалежність держави.

Командування військової частини 3022 відзначило високу мотивацію та старанність рекрутів протягом усього курсу.

 

Національна гвардія України

Схожі матеріали