Ще двоє слухачів «Автошколи для осіб з інвалідністю» отримали посвідчення водія та сіли за кермо

clock
04.09.2024 17:45

Роман та Віталій реалізували свою мрію – керувати автомобілем. Вони успішно пройшли навчання та склали іспити в сервісних центрах МВС Львівщина та Хмельниччини. 

Військовослужбовець Роман Ткачук боронив Батьківщину в складі 46-ї бригади Збройних сил України. На жаль, внаслідок важкого поранення він втратив руку. 

Поранення не стало на заваді реалізувати давню мрію – отримати посвідчення водія. Роман успішно пройшов навчання в «Автошколі для осіб з інвалідністю», склав спочатку теоретичний, а тепер – і практичний іспити в сервісному центрі МВС у Львові. Завдяки своїй наполегливості, засвоєним знанням і відпрацьованим навичкам Роман став власником посвідчення водія категорії В.

Свою мрію втілив в життя і Віталій. Він звернувся до сервісного центру МВС у Камʼянці-Подільському, що функціонує на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Хлопець успішно склав практичний іспит й отримав перше посвідчення водія строком дії на 2 роки.

«Було не просто опанувати авто з ручним керуванням. Та у мене було дуже велике бажання. Я поставив перед собою ціль і йшов до неї. Багато вчився. Як результат – успішно склав теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС», – розповідає щасливий власник посвідчення водія.

Віталію 21 рік. Труднощі при самостійному пересуванні відчував з дитинства. Розповідає: про можливість отримати посвідчення водія в «Автошколі для осіб з інвалідністю» дізнався у соціальній мережі. Довго не вагався, і як тільки зібрав необхідний пакет документів – одразу розпочав навчання.

«Це довгий шлях. Та він того вартий. Я дуже щасливий, що нарешті отримав своє перше посвідчення водія. Це допоможе мені стати мобільним і самостійно вирішувати свої справи», – ділиться Віталій.

«Автошколи для осіб з інвалідністю» – унікальний проєкт, реалізований МВС України у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його метою є створення рівних можливостей для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

Наразі в Україні функціонують 7 автошкіл для осіб з інвалідністю, де майбутні водії можуть пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії B: у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Кропивницькому, Кам’янці-Подільському та Кривому Розі. Також запущено навчання на категорію С1 у Дніпрі. У цих школах є інклюзивні класи та спеціально обладнані автівки під потреби учня. 
 

Головний сервісний центр МВС 

Схожі матеріали