Інна Ящук: Щотижня у «Електронний кабінет постраждалого» надходить понад 300 запитів щодо реабілітації військовослужбовців та співробітників системи МВС

clock
04.09.2024 15:00

На цьому наголосила Державний секретар МВС Інна Ящук під час робочої зустрічі з радницею Міністра соціальної політики України Оленою Кульчинською та Генеральним директором Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталієм Музиченко, де сторони обговорили нагальні питання щодо протезування військових в Україні.

На зустрічі також були присутні Лілія Бойко – перший заступник директора Департаменту охорони здоров’я, Андрій Костюк – перший заступник директора Департаменту організації діяльності, Інеса Платонова – директор Департаменту соціального захисту, Андрій Лета – начальник Управління реабілітації та відновного лікування Департаменту охорони здоров’я. 

Інна Ящук зазначила, що реабілітація поранених бійців на постійному контролі у керівництва МВС. У медичних закладах відомства допомогу надають всім, хто залучається до бойових дій і ліквідації їх наслідків.

«Збереження життя та реабілітація військовослужбовців є пріоритетним напрямком для Міністерства внутрішніх справ. Ми забезпечуємо медичний і соціальний супровід, реабілітацію та адаптацію, сприяємо працевлаштуванню та надаємо допомогу родинам ветеранів», - розповіла Інна Ящук.

Також МВС запровадило «Електронний кабінет постраждалого», куди щотижня нині надходить понад 300 запитів щодо реабілітації військовослужбовців та співробітників системи МВС. За словами Інни Ящук, новим викликом для відомства стала саме тема протезування, адже важливо, щоб кожен боєць отримав допомогу.

Нещодавно Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на VII Щорічному міжнародному форумі ветеранів заявив про мету відкрити центр ментального здоров’я та центр протезування. Тож під час зустрічі сторони обговорили ключові питання у сфері протезування, ортезування та реабілітації в Україні, виклики і перспективи розвитку цієї галузі.

Зокрема, радниця Міністра соціальної політики України Олена Кульчинська зауважила на можливості отримання високофункціональних протезів для військовослужбовців за рахунок коштів бюджету. Разом із директором Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталієм Музиченко вони розповіли про особливості створення мультидисциплінарних реабілітаційних команд, обслуговування та ремонт протезів, а також про підготовку фахівців-протезистів. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали