Шахрайство на майже 830 000 грн під час ремонту укриттів: на Житомирщині судитимуть місцеву мешканку

clock
15.02.2024 19:20

Правоохоронці Житомирської області завершили досудове розслідування за фактом шахрайства під час ремонту укриттів в ліцеях. Зібрано докази причетності 49-річної місцевоої мешканки до підробки офіційних документів та шахрайства під час ремонтних робіт. 

Жінка була офіційним представником житомирського підприємця, який здійснює послуги з будівництва та ремонту. У жовтні та листопаді 2022 року вона уклала договори та додаткові угоди з однією з сільрад Звягельщини про поточний ремонт укриттів двох ліцеїв. Однак під час проведення робіт жінка внесла у документацію недостовірну інформацію. Ішлося про розмір нарахованого єдиного соціального внеску на заробітну плату найманих працівників.

Окрім того, фігурантка вносила завідомо неправдиві відомості й в акти виконаних робіт по об’єктах з ремонту. Зокрема, завищувала кількість використаних матеріалів, а подекуди вказувала такі, що взагалі не використовувалися на будівництві. 

Отриманими незаконними прибутками у сумі майже 830 тисяч гривень жінка розпорядилась на власний розсуд.

Ще влітку слідчі поліції оголосили фігурантці про підозру у вчиненні злочинів. Нині досудове розслідування завершено. Матеріали скеровано до суду.

Фігурантці інкримінується шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України), а також складання та видача завідомо підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України). На її автомобіль та квартиру накладено арешт. Відповідно до чинного законодавства жінці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Національна поліція України

Схожі матеріали