Розстріляли зі спини та залишили помирати: встановлено особи військових рф, які вбили цивільного в Бучі

clock
05.03.2024 14:15

Слідчі Національної поліції України повідомили про підозру військовим рф за вбивство цивільного в Бучі Київської області. 19 березня 2022 року під час окупації Бучі чоловік йшов до своїх батьків через вогневі позиції російських військ на території електричної підстанції. Там біля одного з місцевих житлових комплексів окупанти розмістили свої самохідні артилерійські установки "Нона-С". З них вели вогонь по місту Ірпінь.

Цивільний підійшов до місця дислокації російських військових та запитав дозвіл пройти до батьківського дому. Від заступника командира окупантського взводу він отримав відмову, розвернувся та пішов назад. Однак був розстріляний в спину з автоматів АК-12. Окупанти нанесли чоловіку пʼять вогнепальних поранень. Цивільний загинув на місці та пролежав там понад два тижні.

Слідчим вдалося встановити особи вбивць завдяки даним з камер відеоспостереження та свідченням російських військовополонених. Убивці - військові першого та другого артилерійського взводу 1-ї самохідно-артилерійської батареї самохідної артилерійської установки "Нона-С": 26-річний сержант з Псковської області та 38-річний сержант з Киргизстану. Вони проходили військову службу у збройних силах рф на посаді заступників командиру взводу.

росіянам повідомлено про підозру за жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством і вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали