Рятувальники пройшли командно-штабні тренування з проведенням радіаційної розвідки та використанням системи RSI (Відео)

clock
04.08.2024 15:00

У Чернівецькій області відбулися практичні відпрацювання заходів з підготовки та проведення повітряної та наземної радіаційної розвідки з використанням системи RSI. Ця система має інноваційний функціонал та дає можливість більш ефективного прогнозування радіаційних загроз, що є важливим кроком у її подальшому використанні в реальних умовах. Тренування відвідав Голова ДСНС України Андрій Даник. 

За легендою навчань на АЕС однієї з країн-партнерів, виникла надзвичайна ситуація, в наслідок якої виникла потреба у проведенні наземної та повітряної радіаційної розвідки для  прогнозування можливих наслідків НС. 

У ході тренувань групою управління відпрацьовано складання маршрутів проведення повітряної та наземної радіаційної розвідки, передачу інформації в режимі реального часу до пересувного пункту управління, обробку і аналіз отриманих даних. Також підготовлено рекомендації місцевим органам виконавчої влади щодо захисту населення при радіаційній загрозі.

Підбиваючи підсумки тренувань Голова ДСНС Андрій Даник зазначив:

«Рятувальники щодня не лише удосконалюють свої навички, а й крокують у ногу з сучасними цифровими трансформаціями, які на професійному рівні дають змогу бути на крок попереду найскладніших загроз сучасного світу».

ДСНС України

Схожі матеріали