Рятувальника Володимира Ярмолюка росіяни вбили за 20 метрів від його будинку

clock
15.03.2024 16:00

Рятувальник ДСНС Володимир Ярмолюк у цей день два роки тому, 15 березня 2022 року, повертався з чергування додому у Велику Димерку, яка вже була під окупацією росіян. 

Вдома на нього чекала вагітна дружина Вікторія, яка тільки-но отримавши дзвінок від Володимира, схопилась відкривати ворота на подвір’ї. Однак радісними обіймами ця зустріч не закінчилась. Вікторії довелось побачити найстрашніше у своєму житті. 

На зустріч автомобілю Володимира виїхала колона ворожої техніки – це сталося за 20 метрів від дому. Після того, як окупанти прострелили колеса автомобіля, Володимир вийшов із піднятими руками.

За словами сусідів, постріли пролунали одразу ж, попри те, що загарбники побачили беззбройного рятувальника. 

Через небезпеку і вже окупований населений пункт, Володимира Ярмолюка рідні поховали у саду на подвір’ї. Лише після звільнення Київщини, й зокрема Броварського району, рятувальника ДСНС вдалося гідно перепоховати на місцевому цвинтарі.

Згодом Вікторія народила первістка – Тимофія, який схожий на тата, як дві краплі води. Детальніше про трагічну історію рятувальника ДСНС України дивіться у проєкті “Розстріляні росією” від Міністерства внутрішніх справ.

Ця серія присвячена пам’яті Володимира Ярмолюка до других роковин смерті.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали