«Реабілітація. Повернення до життя» – як на Київщині адаптують до життя ветеранів із втратою зору (ВІДЕО)

clock
27.06.2024 11:00

В одному з медико-реабілітаційних центрів МВС України на Київщині у грудні 2023 року розпочали реабілітаційний курс «Перезавантаження» для ветеранів, що втратили повністю чи частково зір. 

Курс реалізовано за сприяння Міністерства внутрішніх справ України, аби адаптувати до життя тих, хто внаслідок збройної агресії рф втратив зір. 

За один курс, який триває 21 день, навчання можуть пройти до десяти військовослужбовців. Досвідчені тренери, зокрема і ті, які теж мають порушення зору й знають усі важливі деталі життя в невізуальному світі, навчають користуватись шрифтом Брайля, спеціальними додатками на гаджетах та орієнтуватися в просторі з тростиною.

Також на реабілітації військовослужбовці займаються із психологом і фізичним терапевтом. Фішка курсу «Перезавантаження» – каністерапія та іпотерапія. Це заняття з собаками та конями. Тактильні вправи допомагають людині розслабитися, а контакт з тваринами позитивно впливає на нервову систему і ментальний стан. 

Для ветеранів із втратою зору на базі реабілітаційного центру організовують уроки з танців, які допомагають опорно-руховому апарату, адже зачасту військовослужбовець, який втратив зір на війні, має і низку інших травм. 

Детальніше про адаптацію військовослужбовців системи МВС після поранень чи полону дивіться у спецматеріалі «Реабілітація. Повернення до життя».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали