Прикордонники запустили проєкт «Шлях мобілізованого»

clock
15.05.2024 19:00

Проєкт «Шлях мобілізованого» - це трисерійний відеощоденник музиканта та журналіста Віктора Пономарьова.  Чоловіка мобілізували й направили на службу до бригади "Помста" Державної прикордонної служби України.  Про її створення у лютому цього року  оголосив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Розповідь мобілізованого до бригади "Помста" ведеться від першої особи. Вона - про перші місяці перебування на військовій службі. 

Мета проєкту – показати, що насправді відбувається після того, як ТЦК направляє мобілізованого у військо, як проходять його будні на прикладі одного з бойових підрозділів Державної прикордонної служби України.

Перша серія проєкту називається «Від цивільного – до військового». У ній автор розповідає про свій перший досвід у війську. 

«У мене була мотивація потрапити до війська, я не міг стояти осторонь та жити цивільним життям, хотів безпосередньо стати частиною Сил оборони України», - зазначає Віктор Пономарьов. 

Він переконаний, що йому пощастило потрапити до легендарного Луганського прикордонного загону –  підрозділу, який на війні з 2014 року, в якому служать оборонці Бахмута та інших найбільш гарячих ділянок фронту. 

«Основна мета цього блогу – показати суспільству, як саме відбувається підготовка військовослужбовця з перших днів після мобілізації, на своєму власному прикладі», – пояснює солдат.

У першій серії блогу йдеться про знайомство з майбутніми побратимами, отримання військової форми, зміну побуту та перехід від цивільного життя до військового. 

«Зміна побуту – саме так я б описав свою першу серію блогу. Ми проходили додатковий медичний огляд, отримували військову форму, вчилися жити та харчуватися за графіком», - розповідає новобранець. 

Водночас він наголошує, що в цій серії поки ще немає повноцінної військової підготовки, а є лише так званий «табір для мобілізованих». 

«У ньому ми пробули тиждень, перш ніж поїхати на полігон навчатися. Тут я показую наш побут, рекрутинг на посади», - каже автор і водночас головний герой фільму. 

З його слів, це радше плавний перехід від цивільного життя до служби.

Тож запрошуємо до перегляду. Далі буде. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали