Прикидалась співробітницею благодійного фонду та привласнювала кошти: у Києві судитимуть псевдоволонтерку

clock
29.02.2024 15:00

Столичні правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду щодо псевдоволонтерки. Жінка, прикриваючись назвою відомого благодійного фонду, збирала кошти на допомогу дітям-сиротам.

Як з’ясувалося, фігурантка не мала жодного відношення до даної організації, а зібрані кошти витрачала на власні потреби. Столичні оперативники затримали зловмисницю у центрі Києва, коли вона під виглядом волонтерки збирала кошти небайдужих громадян. Аби привернути увагу до себе вона вдягнула футболку із написом "Допомога дітям-сиротам", представлялась співробітником одного з відомих благодійних фондів та закликала перехожих долучитися до збору коштів.

Однак зловмисниця не перебувала на жодній із посад у зазначеній волонтерській організації та не перераховувала гроші на рахунок фонду. 

Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та встановили 15 осіб, які постраждали від дій псевдо волонтерки. Зокрема громадяни перераховували гроші номіналом від 300 до 500 гривень. Дії фігурантки слідчі кваліфікували як шахрайство і розпочали досудове розслідування за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду. Зловмисниці загрожує до трьох років ув’язнення.

Національна поліція України

Схожі матеріали