Правоохоронці викрили схему розкрадання понад 6 млн. бюджетних коштів на освітленні доріг

clock
07.07.2023 08:45

Злочинною діяльністю займалася організована група осіб з-поміж чиновників та приватних підприємців. Організаторці ОЗГ та двом виконавцям повідомили про підозру. Правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Встановлено, що зловмисники зорганізувалися у 2020 році спеціально для заволодіння коштами обласного бюджету, виділених за їхнього лобіювання на доброустрій селища Цебрикове Роздільнянського району в рамках регіональної програми з доброустрою населених пунктів Одеської області на 2020-2024 роки.

До складу організованої злочинної групи входили керівні особи Цебриківської селищної ради та одеської будівельної фірми на чолі з її юристкою зі сталими зв’язками з посадовими особами облради.

В ході розслідування було встановлено, що вони забезпечували безперешкодне укладення договорів підряду між будівельним підприємством та сільрадою на встановлення автономного освітлення доріг та територій у селищі Цебрикове, створювали видимість робіт, вносили у звітну документацію завідомо неправдиві відомості про їхні обсяги та вартість, отримували кошти на рахунок фірми та переводили їх у готівку, яку привласнювали.

У період з лютого по березень 2020 року зловмисники спричинили у такий спосіб територіальній громаді шкоду на загальну суму понад 6 мільйонів гривень.

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до даної оборудки.

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Національна поліція України

Схожі матеріали