Поранені пройшли 10 км: «білі янголи» рятують мешканців Мирнограда та Гродівки

clock
09.09.2024 17:00

Останніми днями поліцейські евакуювали з Мирнограда родину з 7-річною донькою та трьох поранених мешканців Гродівки, які пішки вийшли з охопленого вогнем селища.

Маленьку Аурику та її батьків «білі янголи» рятують вже вдруге. Раніше сім’я переїхала до Мирнограда з Авдіївки, нині розгромленої та окупованої ворогом. Тепер через російську агресію люди змушені шукати собі новий прихисток. Безпечно вивезти доньку з-під снарядів знову допоміг екіпаж поліції в складі з авдіївським поліцейським Геннадієм Юдіним.

Ще один заклик про допомогу надійшов від трьох мешканців селища Гродівка, в якій тривають бойові дії. Декілька тижнів тому люди потрапили під ворожий обстріл та отримали поранення різного ступеня тяжкості. У 46-річної жінки – відкрита травма голови, проникаюче поранення в живіт, у 45-річного чоловіка – інфікована рана стегна, грудної клітини, ще один чоловік, 48 років, - з акубаротравмою.

«Як тільки ми змогли хоч трохи пересуватись - вирушили до Мирнограда. Всю дорогу над нами були ворожі дрони. Найважча серед нас – жінка, після травми вона перестала розмовляти», - розповідає один з постраждалих.

Поранені пішки подолали близько 10 кілометрів і дістались околиць міста. Це найнебезпечніший район, який прострілюється ворогом, але рейд поліцейських з порятунку знесилених людей завершився успішно. «Білі янголи» надали громадянам першу допомогу та доставили їх до лікарні.

Національна поліція України

Схожі матеріали