«Попри війну поліція дала відчуття безпеки кожному громадянину нашої країни», – Ігор Клименко

clock
04.07.2024 18:00

На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України під час офіційних заходів з нагоди 9-ї річниці створення Національної поліції України.

«Починаючи з 2015 року Національна поліція дуже сильно змінилася. Ми замінили більше 70% особового складу і як показує час та широкомасштабна війна – ми усе робили й робимо правильно. Якби не поліція – на вулицях був би хаос. Але навіть попри війну ви дали кожному громадянину нашої держави відчуття безпеки. Коли люди розгублені та хочуть спокою і безпеки для своїх дітей – ми всі на службі», – заявив Ігор Клименко.

Також Глава МВС зазначив, що наразі значна частина українських поліцейських воює на фронті або залучена до стабілізаційних заходів:

«Це люди, які з першого дня війни взяли зброю до рук і почали воювати як професійні військові. Багато хто з них отримав поранення та попри все повернувся у стрій. Але паралельно ми розкриваємо злочини і дякуючи нашим міжнародним партнерам поліція користується усім сучасним технологічним набором».

 

Так, за особисту мужність, виявлену під час виконання службового обов’язку, самовіддане служіння Українському народові та з нагоди Дня Національної поліції Міністр внутрішніх справ України вручив поліцейським ордени «За мужність» ІІІ ступеня, Данила Галицького, медалі «За бездоганну службу» ІІ та ІІІ ступеня, «Захиснику Вітчизни», «За врятоване життя» та відомчі заохочувальні відзнаки МВС України «Вогнепальна зброя».

Також наказом Голови Національної поліції України за зразкове виконання службових обов’язків під час умов воєнного стану та вагомий внесок у справу організації відсічі та стримування повномасштабної збройної агресії рф поліцейським присвоєні спеціальні звання.

«Кожен наш поліцейський якісно та ефективно виконує свою роботу. Навіть не дивлячись на війну, нам вдається забезпечувати порядок всередині країни і це все завдяки тому, що кожен з вас на своїй лінії ефективно та якісно виконує роботу», – заявив Іван Вигівський, звертаючись до поліцейських.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди поліцейським з нагоди Дня Національної поліції України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали