«ПОЛТАВСЬКИЙ ТАНК». ШЛЯХ ЧЕМПІОНА

clock
18.09.2024 12:00

Знайомтеся – наш наступний Герой – полтавець, боксер-любитель, спортсмен-інструктор Державної прикордонної служби України, заслужений майстер спорту України, Олімпійський чемпіон-2024 – Олександр Хижняк, якого за фірмовий стиль боксування називають «Полтавським танком». 

8-го серпня 2024-го року Олександр у фінальному поєдинку Олімпійських ігор у Парижі переміг спортсмена із Казахстану. Це вже друга нагорода для Олександра Хижняка. На минулих іграх у Токіо він виборов для України – срібло. 

«Я дуже щасливий, що зараз вдалося здобути найвищий результат на Олімпійських іграх, підняти прапор нашої України, лунав гімн нашої країни. Якщо чесно, навіть дуже важко було стримувати емоції, сльози, тому що дуже нелегкий шлях я пройшов». – ділиться тими емоціями Олександр, які він пережив у Парижі під час церемонії нагородження. 

Олександр у житті дуже скромний, виважений, демонструє золоту олімпійську медаль, яку він привіз у рідну Полтаву і яку присвятим всім прикордонникам і всім військовослужбовцям, які боронять Україну від ворога. Олександр залюбки ділиться простими рецептами свого спортивного зростання. 

«Тато мене виховує, що не важливо, в яких ти умовах тренуєшся, у залі, без залу, у гаражі, на вулиці, на стадіоні. Головне – це бажання самого спортсмена, важка щодення праця на тренуваннях і міцна підтримка рідних» – з теплотою розповідає про свого батька, який привів у 7 років малого Сашка в секцію боксу і потім через багато років виборов із ним, як його ж тренер золото Олімпіади. 

Про нелегкий спортивний шлях чемпіона з Полтави, його сильну віру та мотивацію – дивіться в нашому наступному відео. 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали