Поліція зафіксувала 25 воєнних злочинів російської армії на Херсонщині

clock
01.10.2022 14:32

Серед зафіксованих на тимчасово окупованих територіях злочинів - захоплення установ, викрадення та катування людей, мародерство. 

Вночі ворог обстріляв 5 населених пунктів. Під ворожим артилерійським вогнем опинилися Високопілля, Миролюбівка, Зарічне, Осокорівка та Нововознесеньське. Пошкоджені будинки, господарські споруди, автомобілі і дороги. Є постраждалі серед місцевих мешканців. Поліція збирає речові докази, проводить огляд місць обстрілів та фіксує наслідки ворожої атаки з боку окупаційних військ рф.

У Чаплинській територіальній громаді місцева жителька перейшла на бік ворога, прийняла пропозицію окупаційних військ до співпраці та добровільно зайняла посаду «директора загальноосвітньої школи у смт. Чаплинка». Колаборантка закликає викладачів школи до співпраці з окупаційною  загарбницькою владою та впроваджує стандарти освіти за освітніми програмами держави-агресора.

Житель Херсона перейшов на бік ворога, активно співпрацює з окупаційною владою рф та агітує місцеве населення підтримувати окупаційну військово-цивільну адміністрацію Херсонської області.

В Херсоні військові рф затримали трьох  місцевих волонтерів, які упродовж  всього часу окупації допомагали містянам. Обставини викрадення волонтерів встановлюються.

З тимчасово окупованих Херсона,  Олешок та Берислава продовжує надходити інформація про факти мародерства російськими військовими, які обкрадають будинки і квартири, а також відбирають у місцевих жителів автомобілі.

За усіма фактами правоохоронці внесли відомості до ЄРДР за ст.438 Кримінального Кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали