«Підвал смерті» у Ягідному: слідчі поліції завершили досудове розслідування щодо командира відділення військ рф

clock
05.08.2024 14:10

У березні 2022 року 36-річний мешканець оренбурзької області рф у складі окупаційного контингенту перебував на території с. Золотинка Чернігівського району. В середині місяця фігурант разом з іншими військовими рф, погрожуючи застосуванням автоматичної зброї, силоміць захопили двох цивільних чоловіків та доставили до розташування своєї військової частини.

Там потерпілих незаконно утримували впродовж деякого часу, після чого перевезли до сусіднього села Ягідне й помістили у шкільний «підвал смерті». В цьому приміщенні в нелюдських умовах перебували майже 400 цивільних українців.

Згодом російські окупанти, що базувалися у Ягідному, вчинили умисне вбивство обох бранців шляхом розстрілу.

За цим фактом слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили 36-річному командиру відділення окупантів про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою з групою осіб.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та передали матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом прокуророві Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду.

За скоєне фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали