Підтримували окупацію України: на Харківщині викрито чергових колаборантів

clock
15.02.2024 11:00

27 листопада минулого року до відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення про те, що 42-річний харків’янин у приміщенні вокзалу активно підтримує окупантів.

Чоловік вважав законною «спеціальну військову операцію» та тимчасову окупацію територій України.

Сектором дізнання відділу поліції за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Порушнику повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину.

Інший колаборант під час тимчасової окупації селища Шевченкове Куп’янського району обійняв посаду «виконуючого обов'язки завідувача Краєзнавчого музею».

Чоловік забезпечував діяльність музею та підтримував порядок у приміщенні музею для його належного функціонування.

Дізнавачі Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили 43-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Національна поліція України

Схожі матеріали