«Підрозділи системи МВС – це безпека наших громадян та надія на якнайшвидшу Перемогу», – Ігор Клименко

clock
30.09.2024 18:27

На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України під час офіційних заходів у переддень Дня захисників і захисниць України.

На урочистих заходах також були присутні Голова Національної поліції України Іван Вигівський, Голова ДСНС України Андрій Даник, Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Звертаючись до поліцейських, прикордонників, нацгвардійців та рятувальників Глава МВС заявив, що кожен з них – це справжній Герой для нашої країни, адже щоденно ризикуючи власним життям кожен з них виборює нашу Перемогу – боронячи на фронті, ліквідовуючи наслідки атак, втримуючи порядок у містах.

«Напередодні свята Дня захисників та захисниць нашої держави ми вирішили зустрітись з вами – бойовими офіцерами, сержантами, рядовими. З тими, хто кожного дня несе службу на бойових постах. Хто вже не один раз отримував поранення. Під час широкомасштабної війни це свято набуло нового сенсу і кожен з вас присвятив своє життя і віддав своє здоров’я та вільний час і відданість державі. І в цей день ми згадуємо всіх, хто з першого дня війни поклав своє життя за нашу державу – це і прикордонники, які першими зустріли ворога і зараз несуть службу. Це поліцейські, які у прифронтових областях забезпечують порядок, евакуацію і несуть службу у підрозділах спеціального призначення. Це і підрозділи Нацгвардії, які знаходяться на Харківському, Луганському, на Донецькому напрямках та працівники ДСНС, які кожного дня по всій нашій країні борються з наслідками ворожих обстрілів».

Після слів Міністра присутні спільно вшанували хвилиною мовчання усіх полеглих захисників, згадавши побратимів та колег, які віддали своє життя боронячи державу.

Так, під час урочистих заходів Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вручив присутнім державні нагороди. Працівники системи МВС відповідно до Указу Президента України були відзначені орденами «За мужність» ІІ та III ступеня, Данила Галицького, медалями «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «За врятоване життя», а також відомчими заохочувальними відзнаками МВС України «Вогнепальна зброя».

Ігор Клименко вкотре наголосив, що найголовнішим для МВС є збереження життів та здоров’я усіх працівників системи відомства:

«Ви – це той кулак МВС, який забезпечує безперебійне функціонування фронту та мирного життя наших громадян. Ми сильні і ми зможемо захистити наших людей. Своєю чергою МВС робить усе, аби ви отримати високоякісну медичну допомогу та реабілітацію. Сьогодні ви отримали нагороди, які ви заслужили. Але ніяка нагорода не замінить вашу сміливість та відданість державі».

«Для нас прикордонників велика честь бути в одному колективі МВС і разом з вами наближати Перемогу та захищати нашу державу. Ми всі робимо одну велику важливу справу», – заявив Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Також з вітальними словами до присутніх звернувся Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко:

«У цей важливий для нашої країни час ви знаходитесь у строю. Професійно та мужньо виконуєте свої обов’язки, ризикуючи життям виборюєте Перемогу вибиваючи з наших земель російського агресора».

Привітав бійців та працівників системи МВС Голова ДСНС України Андрій Даник:

«Від усієї Державної служби з надзвичайних ситуацій вітаю зі святом і дякую кожному за той неоціненний внесок у нашу Перемогу. Бажаю, аби кількість бойових виходів завжди дорівнювала кількості повернень».

Своєю чергою Голова Національної поліції України Іван Вигівський заявив, що завдяки єдності та мужності працівників МВС українські громадяни можуть відчувати себе у безпеці навіть під час війни:

«Національна поліція як єдиний механізм і складова МВС та Сил безпеки й оборони нашої держави стоїть мужньо на двох фронтах – забезпечуючи порядок всередині країни та даючи відсіч агресору».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали