Підробляли українські та іноземні документи: поліцейські ліквідували міжрегіональну злочинну організацію (ВІДЕО)

clock
21.05.2024 14:58

У нелегальних типографіях Харкова та Мукачево зловмисники виготовляли водійські посвідчення, ID-картки та інші документи українського та європейського зразка, включаючи посвідки на проживання в Польщі, Німеччині, Словакії, Латвії, Чехії та інших країнах Європи. Щодня випускали до сорока підробок із нанесенням фіктивних голографічних захисних елементів. 

Оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції встановили 33-річного уродженця Дніпропетровської області, який організував незаконну оборудку. У свою злочинну організацію він залучив дев’ятьох осіб з різних регіонів країни і чітко розподілив між ними ролі.

Частина учасників займалась розміщенням оголошень та прийому замовлень в телеграм-каналах, інші – виготовленням та відправкою підроблених документів поштовими операторами, у тому числі — міжнародними. Один документ коштував від 300 до 700 доларів. Отримані гроші виводили на криптогаманці та банківські картки фігурантів.

Для ліквідації злочинного угруповання поліцейські провели 50 одночасних обшуків на території Харківської, Київської, Дніпропетровської, Одеської, Сумської та Закарпатської областей, за результатами яких вилучили фейкові документи та техніку для їх виготовлення, фальшиві печатки державних установ, плівку з голографічними захисними елементами та інші докази скоєння злочинів.

Слідчі Нацполіції оголосили всім десятьом учасникам злочинної організації про підозру за підробку документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 Кримінального Кодексу України), виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених голографічних захисних елементів (ч. 4 ст. 199 Кримінального Кодексу України) та створення, керівництво та участь в злочинній організації (ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального Кодексу України).

Національна поліція України

Схожі матеріали