Підписання Адміністративних домовленостей є додатковим інструментом у синхронізації міграційної політики України та ЄС, - Денис Монастирський

clock
02.08.2022 20:57

Сьогодні, 2 серпня, міністр внутрішніх справ України зустрівся з Комісаром ЄС з внутрішніх справ Ілвою Йоганссон, аби обговорити співробітництво з ЄС у сфері внутрішніх справ, безпеки кордонів та управління міграційних процесів. Міжнародна зустріч завершилася підписанням Адміністративних домовленостей про встановлення співробітництва між Європейською Комісією та Державною міграційною службою у рамках Європейської міграційної мережі. 

Денис Монастирський подякував пані Ілві Йоганссон за підтримку та окреслив ті реалії, в яких Україна опинилася сьогодні. Далі сторони обговорили плани на майбутнє, зокрема питання важливості недопущення потрапляння зброї в нелегальний обіг: 

«Контроль за обігом вогнепальної зброї в державі є одним з пріоритетних напрямів діяльності МВС. З метою посилення впливу на процеси обігу зброї, у тому числі на кордоні, в активній фазі перебуває процес реформування практичної сторони та законодавчого врегулювання цієї сфери. Наразі у Верховній Раді  на розгляді знаходиться законопроєкт про обіг зброї серед цивільного населення. Також ми працюємо над створенням сучасної моделі контролю за обігом зброї в країні, а саме Єдиного реєстру зброї є своєчасним і актуальним кроком держави з доступом Європолу до нього». 

Також учасники зустрічі зосередили увагу на заходах для подолання міграційної кризи та налагодження співпраці у цій сфері. Результатом обговорення стало підписання Адміністративних домовленостей про встановлення співробітництва між Європейською Комісією та Державною міграційною службою у рамках Європейської міграційної мережі, які мають пришвидшити обмін актуальною та об’єктивною інформацією щодо ситуації з питань міграції та притулку, а також брати участь в дослідженнях та засіданнях ЄММ.  

«Це також додатковий інструмент синхронізації міграційної політики  України та ЄС, що є необхідним кроком для повноцінної інтеграції нашої держави в європейський простір», - підкреслив Денис Монастирський.  

Комісар ЄС з внутрішніх справ Ілва Йоганссон нагадала, що ЄС повністю підтримує Україну, зокрема надаючи технічну, фінансову і дипломатичну допомогу. Адже країна сьогодні захищає не лише свою територіальну цілісність і суверенітет, але створює безпекове коло для об’єднаної Європи.  

«Ми чудово розуміємо і підтримуємо Україну. Знаю, що сьогодні Європейська комісія оголосила про виділення 500 млн євро на підтримку вашої країни. Також Європейський Союз створив платформу відновлення України, оскільки ця країна є частиною сім’ї ЄС», - підкреслила Комісар ЄС. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали