Підготовка майбутніх поліцейських має відбуватися з урахуванням досвіду воєнного часу – Денис Монастирський

clock
01.12.2022 17:35

На цьому міністр внутрішніх справ України наголосив сьогодні, 1 грудня, під час відкриття практикоорієнтованого семінару «Особливості діяльності органів та підрозділів поліції в умовах збройної агресії російської федерації».

Участь у дводенному заході за участю керівництва МВС, Національної поліції та закладів вищої освіти МВС беруть керівники провідних кафедр, які забезпечують навчання поліцейських. Основною метою семінару є ознайомлення з особливостями діяльності поліції щодо протидії збройній агресії рф, документування воєнних злочинів, вчинених представниками держави-агресора, та проведення стабілізаційних заходів на деокупованих територіях України.

Як підкреслив очільник МВС, такі заходи варто проводити регулярно, оскільки досвід, здобутий поліцейськими в умовах війни, має бути врахований у підготовці майбутніх правоохоронців, насамперед тих, що працюватимуть на деокупованих територіях.

«На десятому місця війни принципова позиція міністерства – ЗВО МВС мають повністю співпрацювати з Національною поліцією, практичні підрозділи мають надавати максимальне сприяння підготовці курсантів, підвищенню кваліфікації поліцейських. Зараз надзвичайно велика кількість викликів: відкриваються нові сторони правоохоронної діяльності з абсолютно іншими масштабами. Тому такий тісний контакт з фахівцями, які працюють безпосередньо в полях, має дати вам, керівному і викладацькому складу, а через вас – і курсантам, відчуття реальності, що важливо для підготовки кадрів для правоохоронних органів», – зазначив Денис Монастирський звертаючись до учасників семінару.

Водночас заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко висловила вдячність керівництву Національної поліції за ініціативність і сприяння у впровадженні практичного елементу у закладах вищої освіти МВС. 

«Переконана, що завдяки таким заходам, як виїзди на деокуповані території і як сьогоднішній семінар, нам вдасться синхронізувати роботу практичних підрозділів поліції і закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ. Якість освіти – це те, що зараз дійсно важливо. Залучення фахівців різних підрозділів і рівнів позитивно вплине на якість підготовки майбутніх поліцейських», – сказала Катерина Павліченко.

Своєю чергою голова Національної поліції Ігор Клименко додав, що воєнна реальність вимагає створення нової моделі підготовки правоохоронних кадрів, де теорія і сьогоденна практика мають бути максимально наближеними. 

«Війна змінила всіх. Поліція вже не така, як раніше. Тому не можна вчити нове покоління лише за підручниками довоєнного періоду. Вони повинні розуміти той досвід, який отримують зараз наші слідчі, криміналісти, вибухотехніки, оперативники, працівники блоку превенції та й загалом фахівці усіх напрямків. І курсанти мають бути готовими до тих викликів, які постануть перед ними після випуску», – підкреслив Ігор Клименко.

Під час дводенного практикоорієнтованого семінару учасники ознайомляться зі змінами в завданнях та напрямках діяльності поліції у зв’язку з повномасштабною агресію проти України. Також відбудеться презентація сучасних технічних засобів, прийомів та методів діяльності, які застосовує поліція під час досудового розслідування кримінальних правопорушень та здійснення оперативно-розшукової діяльності.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали