Переправляли призовників через кордон: повідомлено про підозру депутату та його спільнику

clock
07.02.2024 19:00

У поле зору правоохоронців Прикарпаття потрапила група осіб, яка займалася переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон. Так званий бізнес організували 32-річний депутат Калуської районної ради та його 37-річний знайомий.

Спільники підшукували призовників, охочих не служити у армії, та пропонували їм свої послуги. За 7 тисяч доларів обіцяли надати тимчасове військове посвідчення та довідку ВЛК про непридатність до військової служби. На підставі отриманого пакету документів чоловіки мали змогу на законних підставах покидати межі країни. 

Чиновника було затримано на території однієї із заправок, де він саме передав документи в обмін на гроші черговому замовнику послуги. Зробили це правоохоронці за силової підтримки КОРДу обласної поліції. 

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Подальшу долю ділків вирішить суд. За незаконні оборудки їм загрожує до 9 років позбавлення волі. 

Нині поліцейські перевіряють ймовірну причетність співробітників Територіальних центрів комплектування та військово-лікарської комісії. 

Національна поліція України

Схожі матеріали