Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків ворожих обстрілів на Донеччині та Харківщині

clock
06.04.2023 11:58

Упродовж минулої доби, 5 квітня, російські окупаційні війська обстріляли з мінометів, авіації, ЗРК «С-300», РСЗВ «Смерч», «Ураган», артилерії та танків території Донецької та Харківської областей.

Так, на Харківщині ворог атакував Куп'янськ, Дворічну, Піщане, Довгеньке, Богуславку, Басове, Козачу Лопань, Золочів. У Куп'янську, селах Довгеньке та Богуславка пошкоджені приватні будинки. 

У селі Кучерівка Куп'янського району тілесні ушкодження в результаті обстрілу отримав 65-річний чоловік. Його доставлено до лікарні.

Окупаційними силами рф було здійснено мінометний обстріл с. Басове. В результаті чого пошкоджено приватний будинок.

На Донеччині ворог атакував Авдіївку, Краматорськ, Бахмут, Залізне, Мирноград, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Олексієво-Дружківка, села Семенівка, Васютинське та Сергіївка.

Загалом за добу окупантами знищено та пошкоджено 30 цивільних об’єктів області, серед яких 18 житлових будинків, дитячий садок, кінотеатр, підприємства, господарчі споруди, лінія електропередач, трактор та автомобілі.

Ракету «С-300» російські війська спрямували по Сергіївці, поцілили в підприємство та автомобіль, внаслідок чого загинула людина.

З «Ураганів» окупанти накрили Олексієво-Дружківку. Руйнувань зазнали 14 приватних будинків, господарчі споруди та автотранспорт. Є загиблі та поранені серед цивільних.

Зі «Смерчів» загарбники обстріляли Краматорськ. Інформації щодо жертв та пошкоджень не надходило.
Артилерією армія рф продовжує нищити Бахмут. Пошкоджено три багатоквартирних будинки та об’єкт соціальної інфраструктури. Маємо вбитих і травмованих місцевих жителів.

Внаслідок ворожих атак є поранені у Часовому Яру та Васютинському.

Поліцією та СБУ вже відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали