Одне із ключових питань - питна вода для наших громадян - Ігор Клименко

clock
10.06.2023 17:00

Про це Міністр внутрішніх справ України, керівник робіт із ліквідації наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС Ігор Клименко заявив під час наради в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

Міністр внутрішніх справ заслухав доповіді керівників обласного штабу, комунальних підприємств, очільників центральних органів виконавчої влади. За оперативними даними, станом на ранок 10 червня, без водопостачання частково залишилися Марганецька, Нікопольська, Покровська та Грушівська територіальні громади Дніпропетровської області. 

Рівень води Каховського водосховища в межах Дніпропетровщини продовжує знижуватися. Лише поблизу Нікополя за ніч рівень води впав на 60 сантиметрів. У громади, які вже частково залишилися без водопостачання, здійснюється підвіз питної води, зокрема підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції. 

У зоні небезпеки опинилися також 5 лікарень.

«Одне із ключових питань - питна вода для наших громадян. Ми говоримо про епідеміологічну безпеку, ми говоримо про хоча б мінімально нормальну життєдіяльність людей. Ми всі несемо відповідальність перед нашими людьми, державою у ці важкі для України часи» - заявив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України доручив відповідальним підрозділам визначити кількість води, якої потребуватимуть громади у разі відсутності центрального водопостачання, дослідити епідеміологічні ризики, а також  - пришвидшити впровадження проєктів з облаштування нових свердловин.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали