Незаконно переправили за кордон 28 військовозобов'язаних: зловмисникам повідомлено про підозру

clock
17.02.2024 14:30

Правоохоронці Львівської області повідомили про підозру переправникам віськовозобов'язаних за кордон. Це двоє підприємців з Трускавця та Самбора віком 44 та 38 років. 

Чоловіки організовували для військовозобов’язаних схему перетину державного кордону України у воєнний час та забезпечували їх переправлення. Для цього "клієнтів" реєстрували у відповідних базах, консультували та подекуди забезпечували транспортом. Правоохоронцям вдалось задокументувати 28 таких фактів. 

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним - позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Національна поліція України

Схожі матеріали