Не купуйте фейки, отримуйте посвідчення водія законним шляхом

clock
04.02.2022 10:16

Ані вражаюча статистика смертей на дорозі, ані ризик опинитися за ґратами не зупиняють охочих заробити на підробці посвідчень водія, так як і охочих придбати фальшиві посвідчення в мережі без зайвого клопоту у вигляді навчання та іспиту. Дедалі більше сервісні центри МВС виявляють такі випадки. Тому вкотре звертаються до громадян із закликом: не «годуйте» шахраїв, не шукайте легкі шляхи – вони призводять до тяжких наслідків.

Один із фактів виявила мешканка Харкова, про що вона й повідомила електронкою до сервісного центру МВС міста. Дівчина замовила через Інтернет та отримала на пошті посвідчення водія без навчання в автошколі та складання іспитів у сервісному центрі МВС. Вартість такої послуги склала 7500 гривень, а термін виконання – 12 днів.

Громадянка додала копію посвідчення водія та переписку з виконавцем замовлення, де він запевняв, що отримане посвідчення справжнє та є в усіх офіційних базах.

За словами дівчини, вона це затіяла задля розслідування та викриття видачі сфальсифікованих посвідчень водія сервісними центрами МВС. Проте сама стала співучасником злочину.

«Під час службової перевірки з’ясувалося, що посвідчення водія з номером, яке вказала заявниця, дійсно існує. Але відповідно до Єдиного Державного реєстру МВС воно видане на іншого громадянина. Тому, усі надіслані громадянкою матеріали вже направлені до Національної поліції»,  – коментує начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській області Валерій Бондаренко.

Нагадуємо, не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook-сторінкам з фото та логотипами сервісних центрів МВС. Державні сайти завжди мають домен «gov.ua», а соціальні мережу синю галочку — знак верифікації аккаунта, який підтверджує, що сторінка є офіційною.

Крім того, кожен може скористатися оновленим онлайн-сервісом «Перевірка посвідчення водія». Пошук документу здійснюється не лише за його серією та номером, а й за прізвищем водія і ви бачите перші та останні літери прізвища, ім’я та по батькові власника документа.

Пресслужба Головногосервісного центру МВС України

Схожі матеріали