На Запоріжжі поліцейські задокументували наслідки збройної атаки армії рф

clock
02.01.2023 19:40

Упродовж двох діб, 31 грудня та 1 січня, армія рф завдала понад сотню ворожих атак по території Запорізької області. Ворог бив із ракетних комплексів С-300, застосував артилерію, РСЗВ, зокрема боєприпасами з касетним наповненням. 

Внаслідок атак постраждали близько 20 населених пунктів регіону, з них – Запоріжжя, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Полтавка, Дорожнянка, Темирівка, Червоне, Новоданилівка, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Степове, Кам’янське, Плавні, Малі Щербаки. Є поранені та загиблі цивільні мешканці.

Через збройну агресію постраждало чотири людини, з них – неповнолітня дівчинка та вагітна жінка. З осколковими травмами поранених госпіталізовано до міських лікарень.

Ще одне влучання правоохоронці зафіксували у земельну ділянку неподалік житлового кварталу у Шевченківському районі.

Крім обстрілу обласного центру неспокійно було й жителям Пологівського району. Дві доби поспіль загарбницькі війська атакували Гуляйполе, Оріхів і прилеглі населені пункти. 

Також внаслідок збройної агресії смертельно поранено 52-річного мешканця Оріхова. Ще чотирьох чоловіків із пораненнями госпіталізовано до медичного закладу.

Кожен факт воєнних злочинів задокументований працівниками поліції. За зібраними матеріалами слідчі УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України

Поліція Запорізької області продовжує супроводжувати евакуацію мирного населення до більш безпечних місць і регіонів. За минулі дві доби залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель евакуйовано 969 осіб, з них - 65 дітей.

Національна поліція України

Схожі матеріали