На Запоріжжі через російські обстріли зруйновано промисловий об’єкт та знищено поля з врожаєм

clock
06.08.2022 18:17

Правоохоронці задокументували пошкодження інфраструктури місцевого акціонерного товариства, а також знищення 70 гектарів врожаю з пшеницею. Постраждалих не зафіксовано.

Вчора до органів поліції надійшло три повідомлення про руйнування об’єктів інфраструктури в місті та області в результаті обстрілів військовими російської армії.

Вночі окупанти випустили по місту декілька ракет. Внаслідок вибуху пошкоджено територію приватного акціонерного товариства з техпідтримки гірничодобувної промисловості та підземної розробки. Ракети влучили у цеха та систему трубопроводу.

Окрім цього, до поліції надійшло повідомлення про те, що російські військові продовжують знищувати  врожай на полях у Василівському районі. Поліцейські задокументували декілька фактів обстрілу полів на території Степногірської ОТГ. У результаті ліквідації наслідків пожежі спеціалісти зафіксували понад 70 гектарів вигорілого посіву озимої пшениці. 

Також працівники поліції зафіксували декілька фактів обстрілів домівок та прилеглої території у населених пунктах Пологівського району. Ракети влучили у земельні  ділянки поблизу житлових помешкань, внаслідок чого у ґрунті утворилися об’ємні воронки. Від розірваних ракет осколками пошкоджені приватні будинки та господарчі будівлі, в них потрощені вікна та дахове покриття.

За фактами збройних злочинів співробітники поліції передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали